'Grease, De Hitmusical' met Tinne Oltmans en Danny Dorland speelt in september 2024 in Vlaanderen.

"Tijd om te genieten, de muziek te waarderen en de liefde te vieren!" (interview)

04.09.2024

John Travolta en Olivia Newton-John. Richard Gere en Stacey Gregg. Aaron Tveit en Julianne Hough. Dat zijn maar enkele van de grote namen die ooit Danny en Sandy in ‘Grease’ speelden. Nu is het aan Danny Dorland en Tinne Oltmans.

Dag Tinne en Danny, of moet ik Sandy en Danny zeggen? Leuk dat we jullie mogen verwelkomen in ‘Grease’, de musical.

Tinne Oltmans: “Dank je. Het is allemaal heel leuk en spannend. Het zijn zo’n iconische rollen en iedereen kent de nummers. Ik krijg hier gewoon heel veel energie van.”
Danny Dorland: “Als acteur is het echt een cadeautje als je zo’n rol mag spelen. Ik ben hier echt heel blij mee.”

Tinne, je bent geen onbekende in de musicalwereld.

Tinne: “Mijn laatste musical, ‘MAMMA MIA!’, dateert van twee jaar geleden. Maar de laatste keer dat ik voor een musical repeteerde, is al meer dan vier jaar geleden. Ik vind het wel spannend om dit weer op te pikken. Oorspronkelijk ging ik trouwens voor de rol van Rizzo, maar toen heeft men mij gevraagd om samen met Danny auditie te doen.”
Danny: “Het klikte wel meteen tussen ons. Ik voelde gewoon dat dit de combinatie was.”

Danny, als ik me niet vergis, heb jij nog nooit in een musical gespeeld.

Danny: “’#LikeMe’ is het dichtste bij een musical waaraan ik ooit heb meegedaan. Nu, met ‘Grease’, mag ik ook wat coole scènes spelen in het theater. Ik heb er enorm veel zin in.”

Vind je het spannend om in een theater te spelen?

Danny: “Goh, ik heb wel altijd een beetje stress, maar gezonde stress. Dat zorgt voor die goede soort adrenaline. Als je dat kan hebben in je werk, is het voor mij af.”
Tinne: “Als je gezonde stress voelt, dan weet je dat je met iets bezig bent dat belangrijk is voor jou.”

Sluiten de rollen aan bij hoe jullie zelf zijn?

Danny: (Lacht) “Iedereen zei me dat ik auditie moest doen, omdat ze de gelijkenis duidelijk zien.”
Tinne: “Ik vind jou ook wel echt een Danny. Je hebt zoiets stoer en glad, maar ik merk dat je ook kwetsbaar bent, en dat is Danny Zuko ook.”
Danny: “Dank je voor het compliment. En Sandy?”
Tinne: “Sandy maakt wel een hele transformatie mee van braaf naar sexy. De afgelopen jaren speelde ik veel brave rollen en prinsessen en daar wilde ik vorig jaar echt mee breken om mezelf terug te vinden. Dus ik onderga een beetje dezelfde metamorfose.”

Wat is jullie favoriete scène of nummer in de musical?

Tinne: “’Greased Lightnin’ vind ik echt de max. Dat is zo cool, met veel volk en die muziek is gewoon een vibe.”
Danny: “Dat is echt een episch nummer. Iedereen kan dat ook meezingen.”
Tinne: “Die nummers zijn ook in je hoofd geprent. Alles wat je ziet in de film komt nu tot leven in het theater. Dat is het leuke eraan. Die personages komen ineens heel dichtbij.”
Danny: “Het is ook een verhaal dat kan blijven bestaan. Het wordt nooit oud. Ik hou van die nostalgische tijd waarin je kon genieten, de muziek waarderen en waarin de liefde werd gevierd.”
Tinne: “Er waren geen smartphones of internet.”
Danny: “Het leven was simpeler.”

En die kleren dan, zalig toch!

Tinne: “Ik was onlangs op reis en zag in een vintage winkel kleren uit de jaren 50 en besefte plots: ik mag dat aandoen! Dat is ook het leuke aan het theater, dat je die metamorfoses kan maken. Wanneer kan je ooit anders een prinsessenkleed aantrekken?”

Danny: “Ik ben zelf een combinatie van de rocker met de leren jasjes en de man in pak. Nu ik het zo zeg, weet ik dat die rocker altijd al in me heeft gezeten. Dus dat is iets waarin ik mezelf ook weer herken in Danny Zuko. De rollen zijn op ons lijf geschreven.” (Lacht)

De musical is al verschillende keren gespeeld, wat maakt deze anders?

Tinne: “Ik denk dat deze versie heel jong en fris gaat voelen. Er zit ook heel veel energie in de cast en de Nederlandstalige veries van de liedjes zijn echt super aanstekelijk.”
Danny: “Onze fans zijn heel jong. oor hen is dit een leuke manier om kennis te maken et ‘Grease’ Er zit ook zoveel talent in de cast. ‘Grease’ is niet enkel van ons, maar van de volledige groep. Iedereen draagt ook echt zijn steentje bij.”

De belangrijkste vraag van allemaal: hoeveel gel komt eraan te pas?

Danny: (Lacht) “Die kuiven worden echt vet.”
Tinne: “Letterlijk greasy.”
Danny: “Elke meisjesdroom, toch?” (Lacht)
Tinne: “En dan die conische jasjes. Zo van die leren ‘jekkers’.”

Grease is te zien in Stadsschouwburg Antwerpen vanaf 12 september, in Capitole Gent vanaf 4 oktober en in Trixxo heater vanaf 11 oktober.

Terug naar overzicht

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief